Vesti

Prestanak podrške za Java-u u novoj verziji Google Chrome-a(v.45)

03-09-2015 08:00

U novoj verziji pregledača  Google Chrome došlo je do prestanka podrške za Java-u. Iz tog razloga neće biti moguće raditi na Portalu Centralnog registra u pomenutom pregledaču.

Preporučujemo korisnicima da koriste alternativne pregledače.

Аko Vam se prilikom pristupa Portalu u Mozilla Firefox pojavljuje poruka "This connection is untrusted("Ova veza nije bezbedna") potrebno je da postupite prema uputstvu.

Ukoliko Vam se ne prikazuje prozor za unos PIN-a sa sertifikata potrebno je da omogućite Java-u u pregledaču(Uputstvo).


Obaveštenje za poslodavce o načinu dobijanja uverenja iz jedinstvene baze CR-a, koje je potrebno priložiti uz zahtev za izdavanje, odnosno produženje dozvole za rad

26-12-2014 11:00

U cilju dobijanja uverenja iz Jedinstvene baze CROSO-a, koje se, kao dokaz, podnosi Nacionalnoj službi za zapošljavanje u postupku za izdavanje, odnosno produženje dozvole za rad, u skladu sa Pravilnikom o dozvolama za rad ("Sl.glasnik RS" br 13/2014), donetog na osnovu čl.28. stav 3. Zakona o zapošljavanju stranaca potrebno je da poslodavci na e-mail: info@croso.rs,  dostave skeniran,  popunjen, potpisan i pečatom overen obrazac zahteva, koji se nalazi na sajtu CROSO-a, u sekciju Obrasci za preuzimanje.


OBАVEŠTENJE ZА JАVNE BELEŽNIKE

16-09-2014 12:00

Shodno Zakonu o javnom beležništvu ("Sl.glasnik RS" br. 31/2011, 85/2012, 19/2013, 55/2014- dr.zakon i 93/2014- dr. zakon) u Informacionom sistemu Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, omogućeno je podnošenje jedinstvene prijave na obavezno socijalno osiguranje za javne beležnike  na novo uneti osnov-230-javni beležnik/notar, a kao dokaz na osnovu koga se utvrđuje svojstvo je uneto-rešenje o imenovanju, a  na ovaj osnov prijave se mogu podnositi  najranije počev od 01.09.2014. godine.


Dobijanje uverenja o broju zaposlenih iz jedinstvene baze CROSO, potrebno za ostvarivanje prava na povraćaj dela plaćenih poreza i doprinosa

11-07-2014 11:00

U cilju dobijanja uverenja iz Jedinstvene baze CROSO-a, koje se, kao dokaz, podnosi Poreskoj upravi u postupku za povraćaj dela plaćenih poreza i doprinosa po odbitku, potrebno je da poslodavci na e-mail: uverenja@croso.rs, dostave skeniran, popunjen, potpisan i pečatom overen obrazac zahteva (Zahtev - obrazac možete preuzeti i na našem sajtu, u sekciji Obrasci za preuzimanje) i u istom obeleže koje uverenje im je potrebno:

  1. uverenja o broju zaposlenih kod poslodavca na dan plaćanja poreza po odbitku po prijavi PPP-PD za koju se podnosi zahtev za povraćaj ili
  2. uverenja o broju zaposlenih na dan 31. 3. 2014.( ovaj dokaz se podnosi samo kada se prvi put podnosi zahtev za povraćaj)

Nakon generisanja traženog uverenja isto će biti dostavljeno elektronskim putem na e-mail sa kojeg je poslat zahtev za izdavanje istog.


OBАVEŠTENJE ZА OBVEZNIKE PLАĆАNJА DOPRINOSА

30-12-2013 02:00

Аko podnosilac jedinstvene prijave – pravno lice ne poseduje tehničke uslove za neposredno podnošenje Centralnom registru jedinstvene prijave u elektronskom obliku, do obezbeđenja tih uslova, a najdalje do 1. MАRTА 2014. godine , jedinstvenu prijavu u elektronskom obliku može podnositi posredstvom Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje ili Nacionalne službe za zapošljavanje.


[ strana 3 od 4 ]