Vesti

Ovlašćenja za rad na portalu Centralnog registra

01-12-2013 09:00

Sva dokumenta ovlašćenja, koja su dostavljena Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja, a posle izvršene provere nisu vraćena poslodavcima, smatraju se validnim. Ista će biti uneta u Informacioni sistem Centralnog registra, a proveru da li su upisana ovlašćenja možete izvršiti na našem sajtu u sekciji eUsluge.

Napomena: Ukoliko od trenutka dostavljanja ovlašćenja papirnim putem i unošenja u sistem Centralnog registra dođe do bilo kakvih promena u pogledu lica kojima su dodeljena ovlašćenja, važno je o tome obavestiti Centralni registar, kako bi se te promene unele u sistem.


Informacije vezane za prijave sa sistemskim datumom 3.8.2013.

07-08-2013 10:00

Jedinstvenu bazu CROSO-a čine prijave koje su preuzete u procesu migracije podataka iz baza organizacija obaveznog socijalnog osiguranja (do 03.08.2013.) i prijave koje se podnose direktno Centralnom registru (od 06.08.2013.). Proces migracije podataka urađen je u saradnji sa predstavnicima organizacija obaveznog socijalnog osiguranja, od kojih je formiran Tim za migraciju, rešenjem resornog ministra.

Za deo prijava koje organizacije nisu uspele da usaglase, odnosno isprave, a podudarale su se u većini podataka (JMBG, PIB, osnov osiguranja,...) osim u datumu početka osiguranja, odluka Tima za migraciju je da se one prenesu u Jedinstvenu bazu CROSO-a sa sistemskim datumom - 03.08.2013.godine.


[ strana 4 od 4 ]