Vesti

Provera unetih ovlašćenja

24-12-2013 02:00

Zbog velikog broja pristiglih ovlašćenja i u želji da ista budu na vreme uneta u sistem Centralnog registra, ubuduće nećemo dostavljati informaciju o unosu istih na vaš e –mail, već ćete proveru moći da izvršite na sajtu CR u sekciji E-Usluge. 


Izmena prikaza polja na MА obrascu kod tipa prijave ODJАVА.

16-12-2013 01:00

Od danas su implementirana nova poslovna pravila koja su zajednički dogovorena sa organizacijama OSO, a odnose na način popunjavanja, odnosno vidljivost popunjenih polja na MА obrascu kod tipa prijave ODJАVА.


Ovlašćenja za rad na portalu Centralnog registra

01-12-2013 09:00

Sva dokumenta ovlašćenja, koja su dostavljena Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja, a posle izvršene provere nisu vraćena poslodavcima, smatraju se validnim. Ista će biti uneta u Informacioni sistem Centralnog registra, a proveru da li su upisana ovlašćenja možete izvršiti na našem sajtu u sekciji eUsluge.

Napomena: Ukoliko od trenutka dostavljanja ovlašćenja papirnim putem i unošenja u sistem Centralnog registra dođe do bilo kakvih promena u pogledu lica kojima su dodeljena ovlašćenja, važno je o tome obavestiti Centralni registar, kako bi se te promene unele u sistem.


Informacije vezane za prijave sa sistemskim datumom 3.8.2013.

07-08-2013 10:00

Jedinstvenu bazu CROSO-a čine prijave koje su preuzete u procesu migracije podataka iz baza organizacija obaveznog socijalnog osiguranja (do 03.08.2013.) i prijave koje se podnose direktno Centralnom registru (od 06.08.2013.). Proces migracije podataka urađen je u saradnji sa predstavnicima organizacija obaveznog socijalnog osiguranja, od kojih je formiran Tim za migraciju, rešenjem resornog ministra.

Za deo prijava koje organizacije nisu uspele da usaglase, odnosno isprave, a podudarale su se u većini podataka (JMBG, PIB, osnov osiguranja,...) osim u datumu početka osiguranja, odluka Tima za migraciju je da se one prenesu u Jedinstvenu bazu CROSO-a sa sistemskim datumom - 03.08.2013.godine.


[ strana 4 od 4 ]